14 Ocak 2018 Pazar

DEEP WEB ' E GİRERSEK NE OLUR ?

Soru-cevap usülü internetin derin dünyası deepweb'e giriş hakkında merak edilenler.


Deep Web'e Girersek Evimizi Polisler Basar Mı?
Deep Web'e girmeniz ile evini polis basmaz. Bundan kesinlikle emin olabilirsiniz. Deep Web'de dev bir uyuşturucu ağına sahip olsanız bile evinizi polisler basmaz arkadaşlar. Bu yanılgıdan vazgeçin öncelikle. 

Deep Web'de Takılmak Başımıza İş Açar Mı?
Deepweb ağına girmek ile birşey olmayacağını söyledik. Deepweb'de takılıp çeşitli sitelere girmek, bu sitelerde vakit geçirmenin de size bir zararı olmayacağını söyleyebilirim. Sitelere sadece girerek, ya da belirli forumlara kaydolarak başınıza iş açmanız mümkün değil. 

"Sitelerde fazla durmayın, girdiğiniz gibi çıkın" tarzında yazılar gördüm onu da açığa kavuşturalım. Sitelerde az ya da çok takılmak birşeyi değiştirmez. Siz siteye otomatik istek attığınız -linke tıkladığınızda girerken- andan itibaren site, sizin bilgilerinize ulaşır. Bu noktadan sonra az ya da çok vakit geçirmeniz birşeyi değiştirmez.

Deep Web'e Girince Başkasının Suçu Üzerimize Atılır Mı?

TOR sistemi gizlilik esasına dayanır. Hacker denen kişilerin bir suç işleyip bunu sizin üzerinize atması olanaksız. Böyle bir suçun sizin üzerinize atılabilmesi için IP adresinizin o kişinin eline geçmesi lazım. IP adresinizi TOR tarayıcı gizlediği için şıkkı eliyoruz. 

Böyle birşey mümkün olsa ve polis kapınızı çalsa dahi işlemediğiniz suç ortaya çıkacaktır. Suç işleyip bir başkasına atma yöntemini herkesten önce siber güvenliğin bildiğini unutmayın. Polise her zaman olmasa da güvenin ve bunu yansıtın.



Deep Web'den Dosya İndirme(k) Ne Kadar Güvenli?
Deepweb, içeriği bakımından illegal bir yapılanma olduğu için içerisinde oldukça fazla yasaklı belge bulunuyor. Bu belgelerin çoğusu da indirmeye elverişli şekilde sunulmakta. Deepweb üzerinden bir belgeyi hiçbir güvenlik önlemi almadan indirmenizi tavsiye etmiyorum. Dosya indirirken rahatça indirmek için:
-Bilgisayarınızda Sandboxie denilen yazılımı kurun ve TOR Browser'ı bunun ile açtıktan sonra belgenizi indirin.
-Bilgisayarınızda virüs programı olması şart. Dosyayı indirme öncesi ve sonrasında mutlaka taratın. İndirme öncesi için online olarak Virus Total adlı siteden faydalanabilirsiniz.
-Dosya indirdikten sonra bilgisayarınızı CCleaner yardımıyla taratın ve temizleyin.
-Ek olarak sisteminiz Ubuntu ya da Linux olursa güvenliğiniz artar. 

Not: Deepweb üzerinden kesinlikle yazılım indirmeyiniz. İndirdiğiniz dosyalar pdf ve benzeri tarzda olsun.










Deep Web'e Girersek Ne İle Karşılaşırız?

1- Kullanılam Para birimi (bkz: bitcoin) 
2- Eroin, kokain, değerli esrar tohumları gibi bir çok uyuşturucu madde satımı.
3- Her türlü *****grafik içerik mevcut ve özellikle %70'i çocuk *****grafisinden oluşuyor.
Bunun dışında, ölüm, genital mutilation (Ölü İle Cinsel İlişki) vb içerikler.
4- Bir çok forum ve chat odası mevcut,bunlar aracılığıyla satışı yasak veya kanunen yasal olmayan şeylerin satımında payı var.
5- En çarpıcı şeylerden biri kiralık katil/suikastçi ilanları.Sadece burada gerçek para isteniyor.Fiyat çizelgeleri 20.000 dolardan başlayıp çok zengin kişiler için 200.000 dolara çıkabiliyor. Politikacılar 150.000 civarında.Ayrıca gazeteciler ve paparazziler de listelenmiş onlar da 50.000-100.000'den gidiyor. %50 iş başında %50 bitince şeklinde çalışıyorlar. İddialarına göre 5 kişilik, eski askerlerden oluşan bir özel tim olarak çalışıyorlar.
6- Bir kaç kara para aklama sitesi var, bitcoin üzerinden paranızı aklamayı vaadediyorlar.
7- En çok bulunan şeylerden biri hacker'lar. Mail adresleri, facebook hesapları gibi şeyleri patlatmayı vaadediyorlar. Fiyatlar pazarlık yapılabilir ancak internet sitesi çökertmek için serverın zorluğuna bağlı olarak değişik fiyatlar belirleniyor.
8- Silah tüccarları çok fazla. bazı özel yapım silahlar görünen en pahalı ürünler olarak adlandırılıyor. ağır silahların yanında, değişik bıçaklar vesaire de bulunmakta.

9- Teröristlerin çoğunlukta bulunduğu yerdir, bir çok chat odası ve forum mevcut.Ayrıca bomba, mayın yapımı gibi şeyleri anlatan handbooklar var. 0.3 bitcoine almak mümkün.
10- Gördüğüm en iğrenç şey insan üstünde deney yapmayı teklif eden bir labaratuarınkiydi. sitede açıkça evsiz insanların toplanıp burda çeşitli deneylere tabi tutulduğu söyleniyor. açıklamalarına göre bir hastaneyle ortak çalışıp evrak işini o şekilde hallediyorlarmış. suni yöntemlerle kadınları hamile bırakıp üzerlerinde deneyler yapmışlar. kaçıncı haftaya kadar kürtaj yapılmasına gerek olmadığı gibi kartlar ve açıklamaları var. İnsanın soğuğa ne kadar dayandığıyla ilgili bir deney yapıp, cinsiyet, kilo vesaire etkenlere göre kimin kaç derecede kaç dakikada öldüğünü belirtmişler. insanın kanını donduran cinsten. Bebekler üzerinde yapılan deneyler var, bahsetmek bile istemiyorum. marketten elma alır gibi, kataloglardan denek beğenebiliyorsunuz tabi ödemesi bitcoinle.

11- Son olarak da hırsızlar var tabii, istediğiniz ürünü çalma anının videosunu çekerek size ulaştırmayı vaadediyorlar.
12- Bir de sahte belgeler var tabi, belli bir meblaya bir çok ülkeye vize, pasaport, yabancı ülkelerden ehliyet gibi şeyleri alabiliyorsunuz.
gördüğüm şeyler bunlardı lakin, tabi erişilmesi daha zor yerlerde neler var bilmiyorum gördüklerimden sonra bilmek de istemem. 


Deep Web'e Kimler Girer? Ne İçin Girer?
Yukarıda da sıralama ile örneklendiği üzere deepweb'e illegal ticaret yapılmak için girilir. Bunların dışında deepweb'in ilgi çekici bir tarafı yoktur. 

İllegal ticareti biraz açarsak;
-Deepweb ağında genel olarak bitcoin denilen sanal para birimi kullanılıyor. İllegal olan pekçok şey size bitcoin karşılığı satılır. Örneğin illegal olarak bir ölü *****su izlemek istediğinizde size belirli bir miktar karşılığında bu videoları vereceğini söyleyen insanlarla karşılaşırsınız. Veyahut uyuşturucu satın almak istediğinizde karşılıklı anlaşma yapılarak adresinize gönderilir. İllegal ticaretin işleyiş mantığını bu iki örnekle özetleyebiliriz. (Online ve Somut Ticaret. Bunların genel adı olarak da e-ticaret)



Deep Web Üzerinden Ticaret Yapmak
Deepweb üzerinden isteyen herkes bir site açıp ticaret yapabilir. Bunun illegal veya legal olma zorunluluğu yok. Deepweb'de özgürsünüzdür. Herhangi bir kısıtlamayla karşılaşmadan herşeyi yapabilirsiniz. İstediğiniz her türlü şeyi satışa sunma imkanınız var. 

Bu iş ne kadar cazip gelse de olumsuz yanları da mevcuttur. Size yakınlık kurup birşeyler satmaya çalışan kişiye inanmamanız gerektiği gibi güzel bir sitede satılan ürünlere de her zaman güvenmemeniz gerekiyor. Herkesin site açabilme özgürlüğü olan bu yerde kim doğru; kim yanlış ayırt etmek çok zordur. Bu yüzden alışveriş yapmayı düşünüyorsanız bu siteleri Google yardımıyla aratın ve çıkan sonuçlardan kullanıcı yorumları&düşüncelerini okuyun
Kaynak: http://www.turkhackteam.org/deep-web/1221343-deep-webe-girersek-ne-olur.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder